Weetjes over de kleine panda

Veel mensen kennen de kleine panda aan zijn rode vacht.

De kleine panda wordt ook vaak Rode kat genoemd omdat hij een rode vacht heeft en het kopje lijkt heel erg op de kat.

De rode panda leeft net als de Reuzenpanda in China.

De rode panda is dan ook vaak in Nepal te vinden.

De rode panda leeft ook in bossen.

Het zijn echte klimmers want ze zitten graag in bomen en zijn dan ook erg snel.

Met als de reuzenpanda eet de rode panda bamboe, fruit en zaden van plantjes en vruchten.

Ook eten ze kleine diertjes.

 

In het wild kan de rode panda 11 jaar oud worden.

In gevangenschap ( dierentuin) ongeveer 17 jaar.

Een volwassene rode panda weeg ongeveer 6 tot 9 kilogram.

En ze zijn ongeveer 50 tot 64 centimeter lang.

Ze zijn dan ook bijna even groot als de gewone wasbeer.

De staart van de rode panda is 28  tot 50 centimeter lang.

Net als de Reuzenpanda wordt ook de rode panda bedreigd.

Ook kun gebieden worden vaak gekapt en valt er bijna niet meer te leven voor de rode panda omdat bomen en eten voor hun verdwijnt.

De kleine panda is de mascotte van het WNF-Rangerclub.

 ( Die rode panda wordt ook wel Hupie genoemd)

 


Pas geboren Rode panda

Een volwassende Rode panda

 

 

Gemaakt door:Bertina